Справяне с тревогите на децата по време на пандемия COVID-19

СПРАВЯНЕ С ТРЕВОГИТЕ НА ДЕЦАТА

През двата месеца на пандемията COVID-19, в които всички останаха в къщи, обучението на децата се провеждаше онлайн и дистанционно. Много учители и родители ни писаха с молба да се дигитализират част от материалите. Отговаряме на това желание с приготвени материали, базирани на основните принципи на програмите.

По време на ограниченията всички се чувстваме по-малко сигурни и ни липсват обичайните занимания. Но точно както правенето на упражнения подобрява физическото здраве, така има занимания за ума. Вие и Вашите деца може да извършвате такива занимания, които да подобрят психичното ви здраве.

Предлагаме ви дейности, които се базират на нашите програми за умения за справяне (Приятелите на Зипи и Приятелите на Ябълка). Използвайте ги, за да помогнете на детето си да намери здравословни начини да се справи с чувствата и реакциите си към ситуацията Covid-19.

  • Отделете около 10 минути за изпълнение
  • Всички предложения и могат да бъдат изтеглени от сайта и разпечатани или направени с моливи, химикал и хартия.
  • Дейностите са създадени за деца на възраст от пет до девет, но може да бъдат адаптирани за по-малки или по-големи деца.
ИЗТЕГЛЕТЕ МАТЕРИАЛИТЕ ОТ ТУК

Creating-a-Routine-icon-feelings-table-iconfeelings-icon-tool-box-icon-

change-icon-svurzani-icon-jar-icon-Feel-better-icon-

ВАЖНО

Тези ресурси или която и да е част не могат да бъдат възпроизвеждани, пренаписвани или използвани по какъвто и да е търговски начин без изричното писмено разрешение на автора. Разрешение не се изисква за лична или професионална употреба, като например в обучение или преподаване в клас.
Безплатните ресурси, предоставени на този уебсайт, са достъпни за изтегляне и споделяне, но не могат да бъдат качвани на други уебсайтове. Ако искате да споделите на уебсайта си, моля публикувайте само линк.