18 ноември

е специална дата за всички хора, които са загрижени за доброто и щастливо израстване на децата, независимо дали се занимаваме с това професионално, или е важно за нас и в личен план.

Днес е европейският ден, посветен на предотвратяването на сексуална злоупотреба с деца. Вярваме, че за всички хора е ценно да предпазваме децата от това престъпление, което има много тежки последици върху тях.

 

Съвременните технологии като интернет и социалните медии поставят нови предизвикателства пред закрилата на децата. По тази причина Съветът на Европа предлага темата на Европейския ден за 2017 г. да бъде

“Защита на децата срещу сексуалната експлоатация и сексуално насилие посредством новите информационни и комуникационни технологии”.

Всички инициативи, свързани с превенция по тази тема са добре дошли, за да се насърчи обменът между деца и родители, учители и възпитатели, не на последно място – политиците, както и други професионалисти, изправени пред предизвикателствата на това технологично развитие.

Всички членове на „Ключ към училище без страх“ сме отворени за разговори за това как можем да подкрепим и защитим децата.

Фондация „Асоциация Анимус”, Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии”, Сдружение „Алтернативи” – гр. Айтос, Асоциация „Родители”, Институт по социални дейности и практики, Фондация „П.У.Л.С” – гр. Перник, Фондация „Партньори България”, Център за приобщаващо образование и Национална мрежа за децата