Примерно занятие

Можете да изтеглите примерно занятие от модул 4 от наръчника, с който разполага учителят, лицензиран да работи по програмата "Приятелите на Ябълка".

Книжките с отделните модули, заедно с илюстрациите и допълнителните материали се предоставят след обучение на учителя да преподава по програмата. Ако желаете да разберете повече как може да ес включи и вашето училище, моля посетете линка Включете се.

Прочетете история

В програмата „Приятелите на Ябълка“ има шест разказа и в тях участват едни и същи герои. Част от тях дори са същите, които са познати вече от „Приятелите на Зипи“.

Съществената разлика тук вече е, че историята спира в момент на криза или несигурност и децата трябва да помислят и да решат за себе си какво се случва по-нататък.

Можете да прочетете една от историите от Модул 5 „Промени“. Казва се „Ваканцията на Томи“ и се появява към края на програмата, когато децата учат за това как да се справят с промени и загуби. Всъщност, те научават че дори и промяната да е трудна или болезнена и че е необратима, все пак има неща, които можем да на правим за да се почувстваме по-добре.

Прочетете „Ваканцията на Томи“